Garifuna Culture Activity Packages

Garifuna Culture Activity Packages

Garifuna Culture Activity Packages

Half-Day Packages

We offer a variety of flexible half-day packages, all for the bargain price of $110Bz per person (minimum 2 people) or $125Bz if you wish to include a traditional Garifuna meal of fresh fish fillet sauteed in mildly spiced coconut milk served with mashed plantain (known as “hudut” in Garifuna).

Select any three activities from the list below to make up your half-day package:
1:   1 hour interactive Garifuna drumming lesson
2:   1 hour interactive drum-making lesson/demonstration
3:   30 minute traditional Garifuna drum group performance featuring 4-member band
4:   1 hour traditional Garifuna dancing lesson
5:   1 hour Garifuna cooking lesson (cooking your own “Hudut” lunch)

 

Whole-Day Garifuna Culture Packages

For those of you who really want to delve deeper into Garifuna culture and try your hands at a bit of everything, we also offer three different whole day package options.  Please note all packages are for a minimum of two people.
Option 1 (Drum-Making, Drumming & Dancing): $180Bz per person inc lunch 
  • 10am-12n: Drum-making lesson  (chiselling, sanding, planning logs, tightening skins, etc.)
  • 12n-1pm: Traditional “hudut” lunch with fish fillet and juice or soda
  • 1pm-2:30pm: 1 1/2 hr interactive Garifuna drumming lesson
  • 2:30-3.15pm: 45 minute group performance (4-member group)
  • 3:15 – 4pm: 45 minute dancing lesson with group accompaniment

 

Option 2 (Cooking, Drumming & Dancing): $180Bz per person inc. lunch )
  • 10am-12n: “Hudut” cooking lesson
  • 12n-1pm: Enjoy the hudut lunch you just made with some fresh juice.
  • 1pm-2:30pm:1 1/2 hr interactive Garifuna drumming lesson
  • 2:30-3.15pm: 45 minute group performance (4-member group)
  • 3:15 – 4pm: 45 minute dancing lesson with group accompaniment

Option 3 (Garifuna Extravaganza – Cooking, Drum-Making, Drumming & Dancing): $200Bz per person inc. lunch)

  • 10am-12n: “Hudut” cooking lesson
  • 12n-1pm: Enjoy the hudut lunch you just made with some fresh juice.
  • 1pm-2pm:Drum-making lesson
  • 2pm-3pm: 1 hr interactive Garifuna drumming lesson
  • 3-3:30pm: 30 minute group performance (4-member group)
  • 3:30 – 4pm: 30 minute dancing lesson with group accompaniment


Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.